Radioposusje
- 10.11.2022.

Udruga dijabetičara ŽZH „Snaga“ i ove godine organizira obilježavanje svjetskog dana dijabetesa u Zapadnohercegovačkoj županiji. U ponedjeljak 14. studenog od 10 sati svratite u Prodajni centar Divna u Posušju  na besplatno mjerenje šećera u krvi.

Tim će povodom članovi Udruge pokušati skrenuti paćnju na problematiku dijabetesa, njegovu prevenciju, zdrave stilove života, rano prepoznavanje te sprječavanje bolesti. Program će se provesti kroz sljedeće aktivnosti: besplatno mjerenje šećera u krvi svim zainteresiranim građanima, edukacija kroz tiskane letke i brošure te upoznavanje posjetitelja dijabetičara sa njihovim pravima.

Inače, svake se godine 14. studenoga obilježava Svjetski dan šećerne bolesti. Tom se prilikom pokušava javnost upoznati s ovim sve većim problemom te educirati kako se nositi sa šećernom bolesti, kako je liječiti i, na kraju krajeva, kako je prevenirati. Šećerna bolest postaje sve raširenija, a sve veći broj mladih obolijeva od dijabetesa. Cilj je obilježavanja Svjetskog dana šećerne bolesti podizanje svijesti o problemu te edukacija o bolesti i o liječenju.

Zahvaljujemo se svim sponzorima što su nam omogućili da obilježimo Svjetski dan dijabetesa, a to su su: Medilab One, Farma Mac, Farma Vita, Saluus, Novo Nordisk, Ljekarna Biopharm, Central osiguranje i Prodajni centar Divna, priopćeno je.

Radioposusje.ba