Radioposusje
- 05.04.2022.

Sve je spremno za 23. Međunarodni sajam gospodarstva koji se, nakon dvije godine stanke zbog pandemije koronavirusa, otvara danas u Mostaru.

Ceremonija otvaranja počet će u 11 sati, a nazočnima će se obratiti te uputiti riječi dobrodošlice direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić, predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković te ministar vanjskih poslova i trgovine Mađarske Péter Szijjártó, koji će sajam proglasiti otvorenim. Na sajmu će se predstavit izlagači iz cijeloga svijeta, od kojih su tradicionalno najzastupljeniji oni iz Hrvatske, Srbije, Italije, Austrije, Kine, Mađarske, Slovačke, Turske, javlja HMS.

23. Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru koji će trajati do 9. travnja 2022. godine.

Županija Zapadnohercegovačka predstavlja turističke potencijale

Županija Zapadnohercegovačka zajedno sa gradovima Široki Brijeg i Ljubuški i općinama Grude i Posušje predstavlja se na ovogodišnjem sajmu na zajedničkom štandu na zanimljiv i kreativan način.

Posjetitelji će imati priliku upoznati se sa privlačnim i prepoznatljivim “outdoor” turističkim sadržajima koji se nude u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Uz putovanje pomoću VR tehnologije kroz neke od najljepših naših turističkih atrakcija, posjetitelji će moći biciklirati pomoću stimulatora bicikliranja kroz lokalne i tematske biciklističke rute u Zapadnoj Hercegovini, upoznati se sa osnovama paraglajdinga, čiji će stimulator biti postavljen na vanjskom dijelu štanda, te ćete moći iskusiti novu ponudu koju ostavljamo kao iznenađenje, priopćeno je iz Ureda Vlade ŽZH za europske integracije.

Radioposusje.ba (Z. Pišković)