Radioposusje
- 18.05.2020.

TV ekipa Herceg Bosne boravila je Rakitnu gdje je  zabilježila priču o gradnji stadiona na Zbornjači. Smješten na 900 metara nadmorske visine ukopan u stjenama podsjeća na riječku Kantridu. Izgradnja još traje, ali postavljena je trava i golovi i igralište je spremno. Provjerili su ga ovih dana seniori i veterani kluba odigravši utakmicu, konačno na svom terenu. Sljedeći korak je izgradnja svlačionica i uredskih prostorija kluba. Pored seniora i veterana NK Rakitna, koji se natječu u međužupanijskoj ligi, uzdanica kluba su djeca.

Gradnja stadiona započela je prije 26 godina. Kamen temeljac je postavljen 1994. godine. Prvotni plan da se stadion izgradi prolongirao se na dugi niz godina zbog nedostatka sredstava, a i sam klub je bio nakad više nekad manje aktivan, ali zahvaljujući upornosti pojedinaca, nije se odustalo od ideje, a poseljednjih godina priča se intenzivirala. Čitava je zajednica prihvatila ovaj veliki i zahtjevan projekt i odlučila pomoći.

NK Rakitno do sada je odrađivao treninge na improviziranom igralištu u Rakitnu, a službene utakmice klub je igrao u Posušju i Imotskom. Želja Uprave kluba je da u budućnosti stadion na Zbornjači bude mjesto koje će birati i drugi klubovi i sportski kolektivi kako bi održavali pripreme, za što ovo mjesto ima idealne preduvjete.

radioposusje.ba