Radioposusje
- 03.06.2021.

U kinodvornani u Posušju, u sklopu Posuškog lita, sinoć je održano predstavljanje knjige Radice Leko „Vako, tako ili nako“. Kroz ovo djelo autorica donosi priče svima onima koji su ih spremni prihvatiti kao dio opće narodne mudrosti ili barem kao dijelove narodnoga života. Priče su ispričane na jednostavan način, neopterećene prosudbama i analizama, ali bogate dijalozima i monolozima te karakterizacijom likova.

„Riječ je o kratkim pričama koje su meni nova vrsta književnosti, zahvatile su duh Hercegovine, duh hercegovačkog čovjeka, i u inozemstvu i ovdje. Dakle, gdje god otišao, rodna gruda ostaje. Iznenadila sam se odazivom i mislim da je polučilo uspjeh“, kazala je za naš radio autorica knjige, profesorica Radica Leko.

O knjizi su govorili prof. Ivana Banožić Skoko, prof. Marko Pašalić i autorica prof. Radica Leko. Gost programa bila je Miljenka Koštro, a voditeljica Silvija Karamatić.

„Odlična promocija nakon dugo vremena, jedan kulturni događaj u našem malome ali velikom Posušju. Knjiga je nešto novo u opusu Radice Leko, priče su zaista simpatične, ima ih i tragičnih koje diraju u dušu, ali ima ih i humorističnih. Formatom je to knjižica, a svojim sadržajem je ovo zaista velika knjiga, intrigira ali i zabavlja“, izjavio je tako jedan od recenzenata knjige, profesor Marko Pašalić.

 Ovo predstavljanje je obogatio dječji zbor Crvčak HKD-a Napredak iz Posušja s glasovirskom pratnjom prof. Ljube Begića.

 

Radioposusje.ba