Radioposusje
- 19.07.2021.

Nakon 12 godina HŠK Posušje ponovno je zaigralo u Premijer lige BiH te je u sklopu 1. kola gostovalo u Mostaru kod Veleža i poraženo je s 2:0. Golove za Velež postigli su Georgijević u 49’ minuti i Brandao u 86’ minuti susreta a veći poraz Posušja spriječio je sjajni golman Baćak koji je obranio i jedanaesterac u 81’ minuti susreta.

Sljedeće kolo HŠK Posušje će biti domaćin a na Mokri Dolac doći će Sarajevo.

Na samom otvaranju utakmice u 1’ minuti Posušje je imalo ogromnu priliku, Dominik Begić ukrao je loptu i izašao 1 na 1 s golmanom kojeg je pokušao lobovati no nije uspio, ispostavilo se da je to bila i najbolja prilika za Posušje do kraja susreta i sigurno će žaliti za njom. Nakon toga Velež je dominirao utakmicom, zabili su do poluvremena dva gola koja su poništena zbog zaleđa te imali neke prilike koje je sjajno obranio Baćak. Ipak početkom drugog poluvremena nije više bilo pomoći Georgijević je u 49’ minuti izašao sam pred Baćka i zabio za vodstvo Veleža, treba reći da je u tom trenutku Posušje bilo s igračem manje jer je Lauš morao zaustaviti krvarenje arkade koju je ozlijedio u duelu s protivnikom a za to nije dobio ni prekršaj. Kad su ušli u rezultatski minus Posušani su s nekim novim igračima s klupe pokušali izjednačiti, čak je u 72’ opasno šutirao Serdarušić s ruba šesnaesterca no golman mu brani. Na kraju zadnjih 10’ minuta ponovno dominacija Veleža koji stvara prilike a Baćak brani, čak je u 81’ minuti dosuđen i penal kojeg za Velež izvodi Brandao ali i to brani Baćak. Brandao je ipak uspio zabiti u 86’ za konačnih 2:0 i staviti točku na i. 

Osim golmana Baćka za dobru predstavu treba pohvaliti i Serdarušića koji je ušao u drugom poluvremenu no premalo je se napravilo prema naprijed da bi se izborilo nešto više od poraza.

HŠK Posušje: Baćak-T.Barišić,J.Barišić(od 46’ Vranjić),Brekalo,Lučić-Krišto,Landeka(C)-Bešlić(od 77’ Božić),Lauš(od 60’ Serdarušić),Vukoja(od 53’ Leko)-D.Begić(od 60’ Stipić)

Radioposusje.ba