Radioposusje
- 07.06.2019.
Objavljujen je  natječaj za 17. po redu West Herzegowina Fest, koji će se održati od 01. do 03.08.2019. godine u Širokom Brijegu na novouređenoj već dobro poznatoj lokaciji na putu prema vrelu Borak.

Posjetitelje i ove godine očekuje trodnevni festival glazbe, kratkog filma, kratke priče, likovnih performansa uz specijalne glazbene goste.

Natječaj je otvoren do 07.07.2019.

Za glazbeni dio festivala potrebno je poslati najmanje tri autorske skladbe. Autori kratkih filmova radove u trajanju do 8 minuta, a pisci do sada neobjavljenu kratku priču dužine do 6.000 znakova. Ove godine uvodi se natječaj za likovni dio festivala, a autori koji žele sudjelovati u likovnom preformansu za vrijeme festivala moraju poslati skice slike, skulpture ili instalacije i kratke opise radova.

Autorima koje selektori festivala odaberu za program u konkurenciji osiguran je smještaj sva tri dana trajanja festivala. Također su osigurani putni troškovi, besplatan ulaz sve tri festivalske večeri, te sudjelovanje u radionicama i tribinama. 

Međunarodni stručni žiri na kraju festivala proglasit će najbolje autore.

Najbolji bend bit će nagrađen snimanjem pjesme i spota, a ocjenjivat će se i najbolji styling. Autori kratkih priča natječu se za novčanu nagradu od 1.000 KM, a bit će nagrađena tri pisaca. Autori filmova natječu se za novčanu nagradu od 1.000,00 KM. Autori likovnih radova natječu se za novčanu nagradu od 1.000,00 KM.

Do sada su na West Herzegowina Festu kao specijalni glazbeni gosti nastupali Bajaga i instruktori, Nina Badrić, Vojko V, Psihomodo Pop, Detour, Zabranjeno Pušenje, Natali Dizdar, Vatra, Pavel, Silente, Edo Maajka, Hladno Pivo, Kries, Sars, Goran Bare & Majke, Letu Štuke, Damir Urban, Neno Belan, Gustafi, Kino Klub, Kawasaki 3p, TBF, JINX, Belfast Food, Dubioza Kolektiv, Elemental, Zoster…

Filmski dio

Filmove u trajanju do 8 minuta slati na e-mail film@whfest.com 

Prijava treba sadržavati: 

– Naziv filma (u naslovu e-maila)
– Ime i prezime autora
– Godina stvaranja filma
– Trajanje filma
– Kontakt autora (adresa/grad/država – kontakt broj – e-mail)
– Linkove za download (YouTube, Vimeo, Wetransfer ili neki drugi video-servis)

Glazbeni dio

Glazbenici tri autorske skladbe trebaju poslati na e-mail glazba@whfest.com 

Prijava treba sadržavati: 

– Naziv benda (u naslovu e-maila)
– Imena članova benda
– Linkove za download (YouTube, Vimeo ili neki drugi video/audio-servis)
– Kontakt osoba (adresa/grad/država – kontakt broj – e-mail)
– Fotografija benda
– Kratka biografija benda

Književni dio

Kratke priče slati na e-mail kratka.prica@whfest.com. Priča ne smije biti ranije objavljena (što uključuje i društvene mreže), a može imati najviše 6.000 znakova, s prazninama. Priče odabrane u uži izbor bit će objavljene u festivalskom fanzinu.

Prijava treba sadržavati: 

– Ime kratke priče (u naslovu e-maila)
– Ime i prezime autora
– Kontakt autora (adresa/grad/država – kontakt broj – e-mail)
– Kratka biografija autora

Likovni dio

Skice slike, skulpture ili instalacije i kratke opise radova slati na art@whfest.com. Maksimalno 3 skice po autoru. Tema rada je slobodna. Natječaj je otvoren za sve likovne umjetnike bez obzira na afirmaciju. Dozvoljena forma: slike, skulpture, instalacije. Uz jasno predočeno vizualno-likovno rješenje, potrebno je priložiti detaljno precizirane specifikacije materijala potrebnog za izvedbu. Materijali koji će biti korišteni moraju biti lako dostupni (slikarstvo: umjetničko platno, iverica; skulptura i instalacija: stiropor, karton, žica, platno…). Dopuštena je kombinacija istih.

Napomena: Radovi se izvode 3 dana na posebno predviđenom, otvorenom prostoru u krugu održavanja festivala uz interakciju s posjetiteljima što bi mogao biti dodatni poticaj za maksimalnu dozu kreativnosti prilikom razvoja ideja. Prostor je ograničen na 8m2 po autoru (umjetnički rad bi trebao biti monumentalnih dimenzija, slika okvirno 160×120 cm, 150×150 cm, skulptura i instalacija ne manja od 60x60x120 cm). Dozvoljeni su i veći radovi ukoliko se uklapaju u predviđeni budžet. West Herzegowina Fest zadržava pravo na radove.

Prijava treba sadržavati: 

– Naziv likovnog rada (u naslovu e-maila)
– Skica likovnog rada (attachment PNG, GIF ili JPG format ili link za video Youtube, Vimeo…)
– Opis likovnog rada
– Specifikacije materijala potrebnog za izvedbu likovnog rada
– Ime i prezime autora
– Kontakt autora (adresa/grad/država – kontakt broj – e-mail)
– Kratka biografija autora

(www.jabuka.tv)