Radioposusje
- 14.11.2022.

U desetom kolu kuglačke premijer lige Bosne i Hercegovine u nedjelju su u Bagušića kuglani odigrali svoju prvenstvenu, neizvjesnu utakmicu kuglači Posušja i kuglači Rudara iz Prijedora. Iako neizvjesno, pogotovo u trećem paru, pobjeda je ipak pripala kuglačima Posušja rezultatom 6:2.

U ekipi Posušja zaigrali su Ivan Petric, Pere Petric, Ivo Petric, Mario Prljević, Ante Mišetić i Bernard Malenica. U ekipi Rudara iz Prijedora zaigrali su Siniša Knežević, Zoran Stijepić, Đorđe Paštar, Siniša Mijatović, Mladen Džaijić i Miodrag Trkalja. Najbolji u redovima Posušja i ovu utakmicu bio je kapetan kluba Ivan Petric koji je srušio 634 čunja. U redovima Rudara iz Prijedora najbolji je pak bio Đorđe Paštar s 606 srušenih čunjeva.

Bernard Malenica iz Kuglačkog kluba Posušje je kazao da je pobjeda bila dosta teška, jer ekipa Rudara iz Prijedora je jako dobra ekipa. „Iako nismo zadovoljni svojom igrom, ipak snmo pobjedili. U prvom paru su izašli naši najbolji igrači koji su poveli 2: 0 mada nisu odigrali na razini na kojoj inače odigraju. U drugom paru naš mladi Ivo Petric je odigrao dobro i dobio svoga igrača, ali je Prljević Mario izgubio. U zadnjem paru smo opet imali 1:1, ali dovoljno čunjeva da dobijemo utakmicu“, kazao je za naš radio Bernard Malenica iz Kuglačkog kluba Posušje.

Đorđe Paštar, voditelj Kuglačkog kluba Rudar iz Prijedora je također se složio da je treći par bio iznimno neizvjesan, te da i u oni u Posušje dolaze s malo nade da će pobjediti u konačnom rezultatu, ali ipak ne bez borbe. „Kožu nećemo prodati bez borbe, jel? I bila je zanimljiva utakmica. U prvom paru se u Posušju riješi sve, a onda se igra do kraja da vidimo konačan rezultat. Ovdje je definitivno bilo najneizvjesnije u trećem paru. Ante Mišetić iz KK Posušje je odigrao fenomenalno i vratio čunjeve, jer je u jednom trenutku prešli smo na čak 13 čunjeva poslije 60 hitaca u trećem bloku. Bila je to neka nada za nas. No, tu e bio i Bernard Malenica koji je odradio stazu iskusno, naš igrač se nije snašao. Tako da je on sačuvao ta drva i vratio na onih 42 koliko je bilo pred treći par. Mi smo prezdovoljni rezultatom jer smo srušili 3516 čunjeva. Po broju srušenih čunjeva odmah smo u premjer ligi iza Posušja što nam daje pravo na zadovoljstvo ove godine kada smo prvi put zaigrali premjer ligu“, kazao je Paštar za naš radio.

Iduće 11. kolo Posušje ide idući vikend na gostovanje kod ekipe koja se nalazi u donjem djelu ljestvice, na 8. mjestu. Riječ je o Kuglačkom klubu Kozara.

Spomenimo za kraj i da su Kuglači Posušja još uvijek na prvom mjestu tablice Kuglačke premjer lige Bosne i Hercegovine s 16 osvojenih bodova.

U ostalim utakmicama desetog kola Kuglačke premijer lige Bosne i Hercegovine KK Ada je nadigrala KK Mineral rezultatom 6:2. Istim rezultatom KK sloboda je nadigrala KK Željezničar, Rudar iz Kaknja uvjerljiv je bio nad Posavinom rezulatatom 8:0. Borac je pak nadigrao Zrinski iz Ljubača rezultatom 7:1. Najbolji pojedinac cijelog kola bio je Bojan Novaković iz Kuglačkog kluba Ada s 638 srušenih čunjeva.

Radioposusje.ba (Z. Pišković)