Radioposusje
- 24.08.2019.

Nogometaši Posušja ostvarili su i drugu pobjedu u Drugoj nogometnoj ligi-jug u sezoni 2019./2020. Ove subote, 24. kolovoza bili su domaćini momčadi HNK Brotnjo iz Čitluka, kojeg su pobijedili s 2:0. Oba zgoditka na utakmici postigao je Dominik Begić, prvi u posljednjim sekundama prvog poluvremena, a svoj drugi zgoditak, s njim i konačan rezultat Donko je upisao u 52. minuti susreta.

U novu sezonu Čitlučane je poveo novi trener, Tomislav Raguž koji je po završetku susreta kazao kako je Posušje bilo bolje i zasluženo pobijedilo. „Jednostavno su jedan level, ispred nas“, kazao je trener Raguž. O ambicijama Brotnja trener kaže, da, unatoč tome što se stalno vrše usporedbe s njegovim uspjesima od prije, klub će se boriti da ostane stabilan drugoligaš, a kao glavne kandidate za vrh vidi upravo u Posušju, Klisu i Neumu.  

Uprava HŠK Posušja jasno je na početku priprema dala do znanja da u ovoj sezoni za cilj ima osvajanje prvenstva i prelazak u viši rang natjecanja. Prvenstvo je tak počelo. Nakon dva kola Posušje ima dvije pobjede, a krenulo je s gostujućom pobjedom u Grudama. Trener Posušja Leo Slišković komentirajući današnju utakmicu s Brotnjom kazao je kako je očekivao jak otpor Brotnja, koji je uvijek neugodan protivnik. Ističući kako je Posušje u novoj sezoni pojačano s nekoliko novih igrača, tijekom priprema izabrali su jače protivnike, kako bi vidjeli malo bolje gdje su im i mane. Dosadašnje utakmice su pokazale da stvari štimaju na terenu, ali i da ima prostora da bude i bolje. „Što se tiče ambicija naš je cilj sljedeća utakmica. Sljedeći protivnik je Kamešnica. Spremit se dobro za tu utakmicu i gore ići na pobjedu“, kazao je Slišković.

radioposusje.ba