Radioposusje
- 14.01.2021.

Početak nastave, odnosno drugog polugodišta u ŽZH zakazan je za ponedjeljak 18. siječnja i nastava će krenuti u svim osnovnim školama svakodnevno. Dakle, svi učenici u osnovnim školama koji su dosada pogahađali nastavu svako drugi dan, od ponedjeljka idu u školu svaki dan.  Osim učenika osnovnih škola, u svakodnevnu nastavu se vraćaju i učenici završnih razreda srednjih škola - maturanti, potvrdila je za naš radio ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Ružica Mikulić.

Nastava će se odvijati pod uvjetom da se i dalje poštivaju smjernice koje se tiču kontinuirane edukacije nastavnog osoblja i djece, provođenja mjera dezinfekcije i ventilacije prostorija i spriječavanja grupiranja razreda  prilikom dolaska odnosna odlaska iz škole.

Trajanje nastavnog sata će i dalje biti 40 minuta kako bi škole imale dovoljno vremena za odraditi potrebnu dezinfekciju i ventilaciju učionica.

Kako su ove odluke o nastavi bazirane na trenutnoj epidemiološkoj situaciji tako su i podložne promjenama ukoliko se epidemiološka situacija pogorša ili poboljša.

Radioposusje.ba