Radioposusje
- 27.06.2022.

Tijekom vikenda koji je za nama u Posušju je održan 2. Poskok kup Posušje 2022. Riječ je o drugom po redu međunarodnom taekwondo natjecanju Poskok kup Posušje koji je okupio oko 280 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Natjecatelji su se ovaj put natjecali u disciplinama kick i sportske borbe. Posuški taekwonoaši su s pedesetak natjecatelja ovaj put osvojili 45 medalja: 14 zlatnih, 17, srebrenih i 14 brončanih.

U discipline kick zlato su osvojili Lucija Dumančić, Mia Begić, Marko Bakula i Luka Zlopaša. Srebro u ovoj disciplini u svojim kategorijama osvojili su Elena Zlopaša, Filip Biško, Jozo Bakula, Domagoj Topić i Slavko Lončar. Broncu u kicku osvojili su Petra Lončar, Anđa Tomić, Ana Galić i Karla Bešlić. Kada je u pitanju ekipni uspijeh u kicku najbolji su bili posuški taekwondoaši koji su osvojili prvo ekipno mjesto. Drugo ekipno mjesto osvojili su iz kluba Crostar Mostar, a treće Poskoci s Kočerina. Najbolji natjecatelji u kicku su bili Niko Krešić iz kluba Crostar it Mostara i Petra Lauš iz kluba Magone iz Livna.

U discipline sportska borba zlato iz posuškog taekwondo kluba su osvojili Tomislav Senjak, Tomislav Sabljo, Frano Pišković, Šimun Topić, Ivano Zlopaša, David Milićević, Dominik Jukić, Mia Begić, Ema Bašić i Lucija Miličević. Srebro u ovoj disciplini iz Posušja su osvojili Slavko Lončar, Jozo Bakula, Josip Bago, Slavko Galić, David Šego, Petar Protrka, Boris Gavrić, Anamarija Miličević, Marta Grubišić, Anja Šego, Anamarija Grubišić i Ana Markota. Bronu u sportskoj borbi u različitim kategorijama osvojili su Luka Zlopaša, Andrija Širić, Marko Bakula, Marko Knezović, Lucija Barać, An Galić, Anđa Tomić, Lana Šego, Petra Lončar i Filipa Bašić.

Ekipno u borbama kod limača, najbolji je klub bio Crostar Mostar koji je osvojio prvo mjesto, drugi ekipno je bio klub Monter Split, a treći Koryo TG Tomislavgrad.

Među mlađim kadetima najbolji ekipno klub je  Monter Split, drugi je klub Poskok Posuškje, a treće Buško blato Tomislavgrad.

Među kadetima ekipno je najbolji klub je klub iz Imotskog, zatim klub Poskok iz Posušja, a treći je klub Monter iz Splita.

U juniorskoj konkurenciji, najbolji ekipno klub je Imotski, drugi je Forteca Korčula, a treći Buško blato iz Tomislavgrada.

Ukupni pobjednik turnira je TKD klub Poskok iz Posušja koji je osvojio 127 bodova, drugi po ukupnom uspjehu su natjecatelji iz kluba Imotski sa 121 bodom, a treći iz kluba Monter iz Splita s 88 bodova.

Donosimo i popis najboljih pojedinaca ovogodišnjeg 2. Poskok Kupa Posušje:

Najbolji limač A – Luka Martinac (Zrinski)

Najbolji limač B – Fran Ćavar (Crostar)

Najbolja limačica A – Fran Ćavar (Crostar)

Najbolji mlađi kadet A – Imran Tucaković (Iskra)

Najbolji mlađi kadet B – Dominik Ledina (Gusar)

Najbolja mlađa kadetkinja A – Amanda Hukić (Hvojnica)

Najbolja  mlađa kadetkinja B – Katarina Marčić (Monter)

Najbolji kadet A – David Milićević (Poskok Posušje)

Najbolji kadet B – Matej Dankić (Cro Star)

Najbolja kadetkinja A – Natali Tadić (Imotski)

Najbolja kadetkinja B – Antea Dopulić (Monter)

Najbolji junior A – Mladen Foretić(Forteca)

Najbolja juniorka A – Petra Rebić (Imotski)

No, osim natjecanja koje je održano u subotu, moramo spomenuti i da se u nedjelju u Posušju održao i seminar za suce, ali i okupljanje juniorske i kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine koji se pripremaju za svjetsko prvenstvo koje će se održati krajem srpnja i početkom kolovoza u Sofiji u Bugarskoj. Sva ova događanja u ova dva dana organizirali su TKD klub Poskok Posušje i TKD Savez Bosne i Hercegovine.

Radioposusje.ba (Z. Pišković)