Radioposusje
- 28.01.2022.

Košarkašima Širokog pripao je KUP Herceg Bosne na utakmici odigranoj u četvrtak 27. siječnja u fantastičnoj atmosferi prepune dvorane uPosušju. Široki je slavio u  Posušju s visokih 84:49. Posušje je egal s favoriziranim Širokim držao samo na otvaranju utakmice. Tu je sva ravnopravnost završila, a košarkaši Širokog su do kraja utakmice samo prednost povećavali. Trener Posušja Domagoj Kujundžić je kazao da s trenutnom situacijom s ozljedama te uključivanjima novih igrača drugačije nije moglo ni biti. „Atmosfera je bila najbolja do sada, ali mi jednostavni nismo bili spremni za utakmicu. Novi play je došao prije četiri – pet dana. Na utakmici protiv Bosne se ozlijedio on, ali i Ivica Širić. I ovako desetkovana momčad je bila još desetkovanija. Tu smo praktički odigrali s kadetima koji su nam se priključili prije par dana. Jednostavno, u ovom trenutku s ovim fondom igrača nismo mogli pružiti nikakav otpor ionako favoriziranom Širokom. Na kraju nisam koristio ni Wigginsa da se i on ne bi, ne daj Bože ozlijedio. I to je današnja slika utakmice“, kazao je trener Kujundžić.

Trener Širokog Danijel Jusup svjestan je kako je Posušju s dosta promijenjenim igračima i ozljedama bilo teško igrati ovu utakmicu. „Očito Posušje ima s problema s povredama i sigurno se to odrazilo na njihovu igru. Teško je tako igrati. Osim toga otišla su im tri igrača, dosta su promjenili roster. Mislim da su ipak pružili dobar otpor, nisu odustajali, borili su se . Moji igrači su trebali zapeti za svaki koš. Mislim da smo svi imali koristi od ove utakmice“, kazao je trener Širokog Danijel Jusup.

Spomenimo još vezano za sinoć odigranu utakmicu da je Široki s 23 koša i pet skokova predvodio Mateo Čolak. Ante Leko i Dominik Jukić pružili su nešto bolju igru od ostalih u redovima Posušja, ali ipak nedovoljno za stići Široki u ovoj utakmici. Leko je postigao 10 poena, Tomislav Ramljak 9 poena, Dominik Jukić i Ante Kovač po 8 poena, Wiggins 6 poena. Spomenimo i da je novi igrač Posušja Amerikanac Griffin sinoć zabio prve koševe u Posušju no brzo je izašao s terena zbog ranije povrede pete u utakmici s Bosnom. U istoj utakmici odigranoj u Sarajevu u utorak palac je povrijedio i Ivica Širić.

U nedjelju 31. siječnja repriza utakmice. Posušje i Široki se u nedjelju u gradskoj športskoj dvorani u Posušju sastaju u utakmici 15. kola košarkaše premjer lige Bosne i Hercegovine.

Nadamo se da će Ivica Širić i Griffin bitio zdravi i da će u nedjelju Žuti pružiti bolji otpor ekipi Širokog. „Nadamo se da će Griffin ozdraviti, da će mu taj zglob biti bolje. On je pokušao, htio je igrati pogotovo kad je vidio publiku, vidjelo se na njemu, ali nije mogao izdražati nego nekoliko minuta. Širić je ozlijedio palac šuterske ruke… Znali smo to i prije utakmice, ali nismo htjeli stišavati publiku, smanjivati euforiju i tražiti alibi. Odigrali smo s djecom i tako je”, kazao je Kujundžić. Najavljujući utakmicu u nedjelju, trener Širokog Danijel Jusup je tek kazao kako se nada da će dvorana opet biti ispunjena.

Radioposusje.ba (Tekst: Z. Pišković)