Radioposusje
- 06.01.2023.

Preminula je Ljubica Bernardica Kovač u svojoj 84. godini.

Ljubica Bernardica Kovač koja je više od 34 godine proučavala ljekovito bilje te izrađivala lijekove i preparate. Njeno ljekovito bilje poznato je diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

“Dragi naši, sa tugom u srcu i bolom u duši obavještavamo Vas da je naša časna blago u gospodinu preminula. Živjela je za sve nas i mi ćemo živjeti uspomenu na nju. Velika žena, veliki borac, veliko srce i duša. Veliko zbogom naša časna, moli se za nas i sve nas čuvaj iz okrilja našeg Gospodina”, navedeno je na stranici Bilje sestre Ljubice, gdje će obavijestiti i o vremenu i mjestu pogreba.

Sestra Ljubica Kovač rođena je 1939. u Posušju, Bosni i Hercegovini gdje je odrasla, a jedno je od 11-ero djece Petra, rođenog 1914., i Ruže, rođene 1918. Samostanu Družbe Kćeri Ljubavi Božje pridružila se 1956. godine.

Sestrino ljekovito bilje bilo je poznato diljem Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Početkom 80-ih godina roditelji časne sestre Ljubice Kovač teško su oboljeli – majka od Parkinsonove bolesti, a otac od teške anemije te je o njima preuzela brigu.

Kongregacija redovnika dopustila je da bude uz roditelje dok potreba traje. Zahvaljujući njezinim čajnim mješavinama otac je živio još 12 godina, a majka još 15.

Sestra Ljubica Kovač je 90-ih godina počela pripremati biljne pripravke u kući u Posušju i za druge ljude koji su tražili njezinu pomoć.

Bila je i suradnica u emisiji Hrvatskog katoličkog radija “Volim zeleno – ljekovito i začinsko bilje” od travnja do srpnja 2022. godine.